Kadından sorumlu bakan kadınlarla mahkemelik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2006 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların aleyhine oy kullandığı iddiasıyla kendisini eleştiren kadınları mahkemeye verdi.

Yapılan ilk duruşma öncesinde de Çubukçu'nun avukatı Süleyman Balcı, şifahen de olsa uzlaşma istedi.

Nimet Çubukçu'nun yaklaşık 50 kadın örgütü aleyhine açtığı davanın ilk duruşması, Ankara 10.Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Çubukçu'nun kadın dernekleri ve temsilcileri aleyhine suç duyurusunda bulunmasına karşın, Cumhuriyet Savcılığı'nın sadece, Gayal Tekin, Efsa Kıraner, Müjde Bilütay, Gülden Bağ, Berivan Kum ve Liz Erçelik Amado hakkında dava açması avukatlarca eleştirildi.

Nimet Çubukçu'nun avukatı Süleyman Balcı, duruşma öncesinde kadın tarafının avukatı Şanal Sarıhan'a şifahen uzlaşma talep etti. Ancak haklarında dava açılan kadınlar, suç işlemediklerini öne sürerek bu talebi reddetti.

Gülden Bağ, yaptığı savunmada Çubukçu'ya hakaret etmediklerini ve suç işlemediklerini ileri sürerek beraatini istedi.

ÇUBUKÇU POZİTİF AYRIMCILIĞA OLUMSUZ OY VERDİ İDDİASI

Nimet Çubukçu, 6 Mayıs 2004'te Anayasa'nın 10.Maddesine "kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" hükmünün eklendiği sırada yapılan oylamada karşı oy kullanmakla itham edilmişti.

Aralarında Kadın Dayanışma Vakfı, Kadının İnsan Hakları Vakfı, Kadın Dayanışma Kooperatifi ve Edirne Toplum Merkezi yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 sivil toplum temsilcisi bunu protesto ederek Çubukçu'ya bir faks göndermişti. "Kağıt Üstünde Değil, Fiilen Özgürlük İstiyoruz" başlıklı yazıda, Çubukçu'nun ret oyu "Çağdışı" olarak nitelenirken, Çubukçu'da kendisine hakaret içerdiği gerekçesiyle dava etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber